fredag 12. desember 2008

Julekonsert og Luciadronningen Dagmar

Tradisjon tro har vi i Smøla Musikkorps spilt under en adventsgudstjeneste. Denne tradisjonen er så koselig, det setter meg i stemning. Kirkerommet og musikken gjør dette til en høytidsstund for meg. I år ble det bonus for meg.
Korpset skal til England på tur i sommer og da trengs det å få inntekter.
Så på torsdag hadde vi kirkekonsert i Hopen kirke. Sammen med korpset hadde vi med mange flinke musikere. Alle sammen fra vår lille øy med vel 2000 innbyggere. Korpset spilte blant annet Vita Lux av Frode Alnæs, Julehymne, White Christmas og Himmel på Jord. Alle nydelige melodier. For å hjepe oss med resten av konserten hadde vi mange andre med. Det var solister i fleng, både fra korpset og andre. Det er så moro å se disse ungdommene som, tilsynelatende uten nerver, reiser seg opp og spiller solo. En helt fantastisk prestasjon.

En fantastisk prestasjon gjør også dirigenten vår, Asgeir Gjøstøl. Det er en kar som har en finger med i det som skjer i musikk og kulturlivet her på øya. En allsidig flott musiker og komponist.
Kurt var også med. Han synger i "Gubbliners" og dette koret stilte også opp for å hjelpe korpset slik at det ble en flott konsert. På torsdag sang de trestemt Away in a manger og Little drummer boy. Flott var det også da Roger og Elin sang. Roger og Elin er to av mange flinke sangere som vi har her i kommunen. Gunnar og Ketil må også nevnes. To flinke musikere, en på gitar og en på alt som ligner på sax.
Hopen Kirke var stappfull av publikum og det var trangt om saligheten for drillerne som skulle opptre i midtgangen. De var så fine i hvite drakter og drillet flott etter
Rocking around the Christmas Tree.

En stor takk til alle som var med på å gjøre denne konserten mulig. Og ikke minst takk til styret i korpset som står på og gjør en fantastisk jobb.

I dag har Dagmar (mitt alter ego) fått oppfylt et av sine store ønsker. Hopen Bofellesskap inviterte til adventskaffe og Dagmar var ikke sen om å be. På selveste Luciadagen, med lys i hatten og utstyrt med sin egen utgave av "Lussekatter", jo da de var både gule og lignet på katter, dro damen avsted. Pent pyntet som alltid og i dag med lys i håret( som forresten var nyrullet for anldningen). Dagmar underholdt forsamlingen med tilsynelatende "vakker" sang. Luciasangen var jo selvskrevet og Dagmar sang også en av sine ynglingsjulesanger;
"Det var julekveld i skogen".

12 kommentarer:

Strikkelines sa...

Det va akkurat som om æ hørt korr fint da va...så fint å kunne spille i korsp..åsså dagmar da....hehe...nydelig lucia....ingen over og ingen under

Tove Kristin sa...

Du læll altså... Æ bli imponert æ..

kari - carpe diem sa...

-åsså æ som skynda mæ for å gi ho ei bøtt med gammelsalta sei. Tenkt ho ville blitt glad for det. kunna laga baill åt han Toralf, kunn ho!

Anonym sa...

Herregud Aud Jorunn, du er ikke sann :) Den fødte skuespilller....Syns jeg hører deg synge en julekveld i skogen...Bere lekkert.......

Hilsen Turid

Anonym sa...

Fin forside du har foresten. Har du tatt det bildet selv? var så rene fine farger.

Turid

Aud Jorunn sa...

Bildet ble tatt på fredagsettermiddag. Nydelig stor måne over Litjnesset da

Anonym sa...

Hei, og takk for sist.
En koselig adventskaffe kveld i bofellesskapet, med den utrolige koselige Dagmar.
Artig, ja.

Marit.

Hilde`s bloggverden sa...

Du e bærre lækker Aud Jorunn;)
Asidig dame. En fantastisk julekonsert forresten, "har doker på teip".
Skulle så inderlig ha opplevd ho Dagmar en gang :)

Marie sa...

Haha,morsomt! Det var jo en fantsatisk flott pels Dagmar hadde :-)

Karianne's hverdag sa...

Tante Dagmar er super:)

Elisabeth :c) sa...

Gulla Aud - I love you ! :C)

Anonym sa...

heisann.takker for gode ord på bloggen min.
ønsker gode adventsdager for deg og dine.


klem mona lisa