søndag 7. desember 2008

Bakedag


Det var vel ikke arbeidslysta som drev meg til dette i dag.
Heller et øyeblikk som....
"Hærlighet Aud Jorunn, ta dæ sammen, setta slik,
ska det ikkje bli jul her i huset".......

Her var det snakk om å sparke seg selv en viss plass og ta seg selv grundig i nakken. Så da sto jeg opp forholdsvis tidlig... det er jo søndag må vite.... og det første jeg satte i gang med var å vaske badet. Det så, bokstavelig talt, ut som et dass. Forkjølelsen har ikke helt sluppet taket ennå så dette var anstrengende... ergo: kaffepause. Man må jo vite å belønne seg selv, spesiellt når arbeidsoppgavene ikke akkurat er lystbetonte.
Mannen i huset, som også til slutt sto opp, fikset lys på treet vårt ute. Det ble sååå fint atte. Det hører med til historien at dette treet blir skamklipt av Kurt en gang for året. I år har han glemt seg, så treet ser ikke verst ut det. Treet skal også ha gammeldagse lys, det kommer ikke lysslanger og lysslynger på treet som lenge Kurt er sjef for belysningen. Basta...
Mens husbonden strevde med sitt, måtte jeg ta ansvar for annen utendørs belysning. Så nå er det iallefall stemning utenomhus.


Men det denne bakingen da...... Det er jo noen sorter man må ha. I allefall her i huset. Kokosmakroner f.eks. Tvilsomt om det i det hele tatt hadde blitt jul uten disse makronene, dette ifølge Hanne Merethe og Kurt. I år kommer ikke Hanne hjem før lillejulaften, så da holder det kanskje med en steking med kokosmakroner. Tidligere år har det vært ganske så tomt i den boksen når juleaften kom. I allefall kokosmakroner ble det. "Berlinerkranser det er tingen i dag" tenkte jeg i et øyeblikk av pågangsmot. ....Men tror du ikke innkjøpssjefen hadde glemt å kjøpe mel. Takk og lov for gode naboer...min svigerinne, som er et strukturert kvinnemenneske, hadde jo selvfølgelig å låne bort. Så da ordnet alt seg.
Så nå er det tid for kaffepause igjen, men denne gangen med Kokosmakroner, Berlinerkranser og Brownies.


Ha en fortreffelig 2. søndag i advent11 kommentarer:

Tove Kristin sa...

Hei Aud..
Koselig å lese blobben din altså..
Bli liksom ikke noe blogg på mæ føle æ.... Ha en fin søndagskveld.
Hilsen Tove

Tove Kristin sa...

Uff kan ikke skrive heller no..;)

kari - carpe diem sa...

Døkti Aud Jorunn, døkti-døkti Aud Jorunn...
Jeg kjøpte den lilla julestjerna jeg også. Nydelig. -jeg strødde den i tillegg full av glitter...selvfølgelig...Glamour må man ha!

Line sa...

Så flink du er...
Her er det berre komt til to sortar...
pepparkaker og mislykka tørre vafler...
For ei utruleg flott julestjerne!!
Håpar du er frisk att.
Klem

Mari sa...

flink du e da..., her er det ikke blitt bakt enda nei.., men skal love deg at det blir blogget om når det endelig skjer, hahaha...

Heidi sa...

Rådøkti!! Her i huset setter jeg unger og svigermor til å bake. Pepperkaker og kakemenn, jødekaker og smultringer, sandkaker og sirupssnipper. Snille snille Polly. Og flinke unger. Om fruen i huset skal bake? Det vil tiden vise. :)

Strikkelines sa...

Koselig med hilsen fra deg;) her skriver jeg julebrev så blekket spruter....hei og hå på en kald onsdag.....

Else sa...

Hvor flittig du er.
julebagning, og julelys og blomster - der er ikke måde på det

Herligt at besøge dig.
Bliver altid så glad når jeg kigger inden for.

Klem Else

Aud Jorunn sa...

Blir nesten flau jeg.... Så mange skrytekommentarer. Hadde dere bare ant så lite jeg egentlig har gjort. Men som sagt... lenge til jul ennå

Elen Pelen sa...

Du er kjempe flink mamma!!
Skal vel få bakt litt mer før jul tenker jeg, skal hjelpe deg jeg :D

Og forresten, det ligger en utfordring til deg på bloggen min:p

Shabby Charm sa...

Mmm kakaene så utrolig gode ut. Kjempe lekre julestjerner. Slike har jeg ikke sett før.

God helg klem