tirsdag 30. september 2008

Pjoning

Jeg er en sånn "wannabe" når det gjelder håndarbeid. Prøver det meste, men med svært vekslende hell. Alt går kjempebra så lenge det går greit og alt stemmer, men gjør det ikke det er det hundre og ett ute. Dette resulterer i at jeg har haugevis med halvferdige arbeider rundt omkring i huset. Tålmodighet er slett ingen dyd da nei!
Eks.1

Babysett som var såå fint. Resultatet ble to ulike votter, to ulike labber og ermer som ikke passet i ermehullet.
Eks. 2

Hardangersømsduk

Begge jentene fikk brodert duk til konfirmasjonen og man gjør jo ikke forskjell, gjør man vel. Bjørnar skulle få han å......, det er utsatt på ubestemt tid. Plutselig stemte ingenting og på Hardangersøm går det jo ikke an å fuske heller. (Det har blitt meg fortalt i allefall)
Eks. 3

Strikket genser til Bjørnar.(men fletter, ja jeg skal ha for motet)

Startet med godt mot, kom så langt at ermer og bol var ferdig. Stemte slett ikke da ermene skulle i. Rekker nå opp etter hvert som jeg strikker labber. (og forresten har gutten vokst ut av genseren for lenge siden)

Eks.4

Slumreteppe

Har dere noen som helst aning om hvor mange slike oldemorsruter som må til eller...?
Nei, tenkte meg det.


Men jeg skal ha det at ingen av disse prosjektene har tatt motet fra meg for å stadig prøve noe nytt. Det siste nå er PJONING.
Det er enkelt, går fort og om ikke begge labbene eller vottene er like,
så går det jammen fort å rekke opp og.

.

8 kommentarer:

Sigrunn sa...

Kjenner meg igjen her ja! Det trodde du ikke? Joda, jeg har noen halvferdige strikkeprosjekt liggende. Det var sånne ting jeg startet på uten oppskrift,skulle bli såååå bra,men nei. Og så var det alle de påbegynte broderiene da.Ja kjære søster,du husker vel den "lille" duken i hardangersøm, den som jeg skulle ha til reisepusleri da du og jeg tok den turen til England? Og så er det en duk i hardangersøm der jeg klippet feil osv osv osv.

Hilde`s bloggverden sa...

Hmmmm. pjoning har jeg ikke prøvd. kan du lære meg det????
Er ikke bare du som har uferdig håndarbeide nei:)
Her i huset ligger mange sokker, i forskjellige farger, blir aldri par. Begynnte å hekle kjøkkengardiner, ferdig med ett vindu,men herregud har da to vindu. Gensere uten armer osv, osv. Hardangersøm kan man kanskje ikke fjuske på, men ellers er det lov å fjuske så lenge det ikke synes lærete keg en gang.:)
Lykke til i helga:)

Hanne sa...

Jeg har også et slumreteppe som er halvgjort, og ligger å venter. men jeg liker å bruke litt tid på mine kreasjoner, et årgangsteppe vil jeg kalle det:)

Anonym sa...

Hei Aud Jorun

Du har iallefall ikke mange halvferdige maleri......
Gleder meg til og se utstillingen deres i helga. Spenende. Bra dere har ett eget rom slik at vi slipper og stå over hodene på de som spiser !!! Lykke til !!!

Husker foresten godt den hvite strikkegenseren hvor ermene ikke passet.............

Hilsen Turid

Strikkelines sa...

Jeg sitter her å bare må smile....mulig jeg kjenner meg igjen....
Jeg er såååå ivrig, startet meg godt mot, å kjøper garn..(har sikkert hatt garn for en formue), åsså faller det liksom litt sammen....Starter derfor med litt små ting, som jeg vet jeg må få ferdig....
Lappeteppe...jaja,. du kan hekle til du ser smånisser.....kommer jo ann på om de skal kun varme småfota eller en hel kropp.....Ha en strålende dag..

Line sa...

He he he, lo godt av dette innlegget, ja;0)
Trur nok dei aller fleste har litt sånne halvferdige prosjekt i ei eller anna form rundt omkring...
Ligg noko å ventar på deg inne hos meg, og med det ynskjer eg deg ei strålande helg:9)
Klem

Shabby Charm sa...

Takk for hyggelig kommentar på siden min. Masse koselig her inne hos deg! Ha en fin uke :-)

mette sa...

så herlig å se at noen gjør hardangersøm! det har jeg sydd litt av også, men det er HUNDRE år siden minst! Hvitt på hvitt er det flotteste jeg ser!

Og tusen takk for kompliment for bildene mine! Setter stor pris på det vettu!

ha en strålende dag!