mandag 14. juli 2008

På tur med "Lady Aud" (uttales Leidi Åd)

Etter et langt opphold i tørrdokk

(nesten slik at båten skiftet navn til Lady Landligge)


ble den stolte dame satt på bøljan blå i går.


Skipper`n,en dreven sjøulk fra prærien,


loste meg trygt igjennom ulumske undervannsskjær og fløer.Naturopplevelsene sto i kø. Det første vi fikk se var to ørner som satt på et skjær. Men før vi var nær nok til å ta bilde, var fuglene bokstavelig fløyet. Klarte å fange den ene med kameralinsen, så derfor får skipper`n lov til å si at han tok meg med på ørnesafari.
Formålet med turen var å se om multebærene var blitt modne, så jeg hoppet elegant fra båten og opp på en holme (bare spør skipper`n). Skipper`n dro videre til neste holme, så jeg følte meg litt Robinson der jeg sto. Der, helt alene, ble jeg møtt av en illsint bevinget skapning. Skulle tro han/hun eide holmen slik han/hun oppførte seg. Det var til tider ganske nifst kan jeg fortelle dere, men så er jo ikke bevingede skapninger mine favoritter i fauna`n .


Jeg har aldri sett denne fuglen før så kom gjerne og fortell meg hva den heter.

Ikke rart at berga er blankskurt
Men det var jo disse multene da. De var begynnt å bli modne og vi plukka massevis.


Så mye.....


....akkurat nok i en bitteliten syltetøyskål.......


og på noen nystekte vafler....6 kommentarer:

kari - carpe diem sa...

Åh, herrejemeni...først blåbær...så jordbær...og no multer...det var til å få vann i munnen av. skjønner at du skulle se etter multene, men alene på et skjær med fremmed fugl...modig gjort! til alle som ikke kjenner Aud:-hun har uovervinnelig fuggel-fobi! seriøst...
"alle fugler, små de er, kommer for å ta meg..."

Aud Jorunn sa...

Hallo...
Kan no`n sei mæ ka som har skjedd med det ene bildet mitt? Og kossen æ ska forander på ta..?
Herregud...trudd æ va utlært æ no.. ;)

Og forresten: bra omskriving Kari

Sigrunn sa...

E d bilde tå Rødstilken (trur fuggeln hete d) du mænna? Du må væl inn å rediger på nå vis,men æ klara ikkje å hjælp dæ her å no.

Elen Pelen sa...

Du er tøff mamma :D

Hilde`s bloggverden sa...

Sukk..... det e på dyrnes vi skulla ha vorre i dag skjønna æ....nyrørt moltber å bakels.....sukk. Steike det ha vorre godt gitt:)

Anonym sa...

Hei,

flotte bilder du har her. Fuglen er ikke en rødstilk, men en steinvender. Jeg har forhørt meg med min sønn Christer :-). Dette er en ganske vanlig snipe langs kysten av M&R sier han. Flott er den i alle fall.

Hilsen Alice